Nieuws

Nieuws

 • oktober 2021: na een gedwongen (corona)pauze van zo’n 1,5 jaar zijn we sinds augustus weer heerlijk aan het zingen met elkaar. En wat hadden we het gemist! We hebben zelfs alweer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Gezellig! Op 21 november 2021 staat ons optreden gepland – van 15.30 tot 17.30 uur in Café Groothuis te Emmen. We doen dat samen met Popkoor Ankoor. Kom je ook?
 • 1 maart 2019: We gaan weer een paar héél leuke dingen doen! Ten eerste treden we samen met de leerlingen van Kim’s Fame School op 29 juni a.s. op in het Atlas Theater. We zijn gevraagd om een bijdrage te leveren aan de performance van de musical Sister Act! Wie de film kent, kan zich vast voorstellen dat we veel plezier hebben in het oefenen van nummers als ‘I will follow Him’!
  Daarnaast gaan we op 7 juli samen met de cajóngroep van Peter Deiman in het centrum van Emmen een spetterend optreden verzorgen tijdens het jaarlijkse muziekfestival Full Colour.
 • 16 juni 2018: Dat was me weer wat! Nu hebben we óók nog de Amateurkunstprijs 2018 van de Gemeente Emmen gewonnen! Fantastisch! Wat een verrassing! De uitreiking vond plaats in het ATLAS Theater tijdens het Lokaal Talent Festival in de Maand van de Amateurkunst Emmen. Dank aan De Kunstbeweging en de winnaars van vorig jaar voor de organisatie! Uiteraard verzorgen we komend seizoen met veel plezier een optreden in verpleeghuis De Bleerinck (hun culturele afdeling was de winnaar van vorig jaar!), een belofte die we wethouder Robert Kleine hebben gedaan, toen hij ons de prijs uitreikte.
 • 6 juni 2018: Zooooo, dat was tof! Ons optreden met het project “My Generation”, een samenwerking tussen ons Popkoor en de Cajóngroep van Peter Deiman was een te gekke avond met veel muzikaal plezier! …en toen kwam de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, ineens naar voren om ons toe te spreken! We hebben met ons project de Gouden Caleidoscoop van Drenthe gewonnen + €1000 voor ons volgende project! Een fotoverslag van de avond is te vinden op onze Facebookpagina.
 • 5 juni 2018: Zet deze datum met uitroepteken in je agenda, want we gaan het seizoen 2017/2018 afsluiten met een spetterend optreden! We gaan dit zangjaar namelijk samen met de slagwerkgroep van Peter Deiman (en wie weet nog wat aanvullende muzikanten) aan de slag met een speciaal project: ‘My Generation’. Hiervoor maken ‘onze Laura‘ en Peter nieuwe zang-, begeleidings- en slagwerkarrangementen, en krijgen we twee workshops stemtraining. We hebben er zin in! Aanvang is 19.30 uur in Eetcafé Groothuis te Emmen.
 • Op 29 mei 2018 stonden we in de ZuidOosthoeker (zie foto hiernaast – klik op de foto voor een vergroting)
 • 6 september 2017 gaat ons nieuwe seizoen weer van start. Op 13 en 20 september is er open avond voor belangstellenden. U bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Mail naar info@popkooremmen.nl voor meer informatie!
 • 18 januari 2017: Fotograaf Wiebe Veenstra heeft ons koor vakkundig op de foto gezet! Dank Wiebe!
 • 14 december 2016: Wij zingen mee met de cajóngroep van De Drumstudio van Peter Deiman tijdens de Top2000-avond in Groothuis. Het wordt leuk!
 • 8 juli 2016: Joined Voices! Popkoor Emmen, Popkoor Ankoor en Vocal Harmony Pro, samen in 1 groot optreden. Met medewerking (en bal na) van de coverband Level Up!
 • Op 14 juni 2016 werken we mee aan de jaarlijkse presentatie van drummers/slagwerkers van De Drumstudio. Tijd en plek: dinsdagavond 14 juni, Café Groothuis, aanvang 19.00 uur. Toegang gratis. Op 8 juni hebben we samen geoefend!
 • Op 2 september 2015 gaat ons nieuwe seizoen weer van start. Op 9 en 16 september is er open avond voor belangstellenden. U bent dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen.
 • Een aantal van onze leden doet mee aan de Workshopdag voor Koren op 28 maart 2015.
 • Voorzingen bij de plaatsing van het beeld van Willem Kind in het Oranjekanaal (Bargeres)
  • Een aantal leden van het Popkoor is aanwezig op zaterdag 27 september bij de plaatsing van het beeld van Willem Kind in het Oranjekanaal. Rond 11.15 en 12.15 uur zal het lied dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd is, door het koor worden voorgezongen, samen met kinderen uit de wijk.
 • Artikel in de Zuidoosthoeker, 25 augustus 2014